Kiuas
Puukko
Tilaa tuote
Hinnasto
Etusivulle

 

 

 

 

 

Mahtava vuolupuukko
03.09.2005
kello 06:00

Hyvä vimpain pitää puolensa vuodesta, joskus jopa vuosisadasta toiseen. Se on yksinkertaisesti niin hyvä ja tarkoituksenmukainen, ettei sen muotoa tarvitse miettiä joka kerta uusiksi.

Tällaisia vimpaimia ei ole paljon, mutta jonkun verran kuitenkin: sakset, kirves ja tietenkin puukko.

Puukko on ollut vuosisatojen ajan niin muuttumaton ja tehokas vimpain, että kuvittelin sen pysyvän vastakin samanlaisena kahvan ja terän yhteenliittymänä. Olin väärässä.

Puukon voi nimittäin ajatella uusiksi, ja kaiken kukkuraksi aiempaa paremmaksi.

Keksijä Reijo Vierimaan Vuolija-puukon tunnistaa ensinäkemältä puukoksi, mutta ihan uudenlaiseksi.

Vuolijan terä on nimittäin kiinnitetty kahvaan ihan kummallisesti. Kun perinteisessä puukossa kahva ja terä ovat suorassa linjassa, Vierimaan puukossa terä on noin viidentoista asteen kulmassa ylöspäin. Ihan kuin kysymyksessä olisi tekovirhe, mutta kaikkea vielä. Kulma on tarkkaan harkittu, ja sillä on tärkeä merkitys käyttöominaisuuksiin.

Tiedän mistä puhun, sillä minulle on vuosien myötä kertynyt yli 60 erilaista puukkoa, joilla olen kaikilla vuollut.

Vuolija on ehdottomasti paras vuolupuukko, jota olen kädessäni pitänyt. Lastu lähtee pitkänä, paksuna ja kaiken kukkuraksi vielä kevyesti. Sillä vuoleminen on yksinkertaisesti nautinto.

Erityiskiitoksen ansaitsee tuppi, joka ei osoita suoraan alaspäin, vaan pikemminkin alaviistoon. Puukko on koko ajan kätevästi käsillä, mutta ei ole turhaan tiellä.


Vuolija-puukko

Tiedustelut: Warmheart Oy, puh: (03) 733 2735

Hinta: 55115 euroa.

Jari Keränen

Uusi ajatus vuolemiseen.

Sari Gustafsson/Lehtikuva